fbpx

240 000 kertaa kiitos!

Kinkkutemppu järjestettiin viidettä kertaa joulun alla 2020. Useat yritykset ovat olleet mukana tekemässä kampanjaa mahdolliseksi ja kinkkutemppu on saavuttanut suuren näkyvyyden sekä suosion kansalaisten keskuudessa. Rasvan keräämisestä on pyritty tekemään helppoa ja tuomaan se osaksi arjen toimintaympäristöä.

Tempaus on ollut ainutlaatuinen tapahtuma, jonka ytimessä on kiertotalouden tuominen näkyväksi osaksi suomalaisten arkea. Pidämme tärkeänä sitä, että kiertotalouden ratkaisujen kautta elintarviketeollisuuden sivuvirrat hyödynnetään 100 %:sti.  Kinkkutemppu on tehnyt kiertotaloudesta käytännönläheistä myös suomalaisille kotitalouksille, jossa jokainen on voinut konkreettisesti osallistua halutessaan tempun toteuttamiseen.

Tänä vuonna kerättiin noin 55 tonnia rasvaa. Jouluna 2020 kotitalouksilla oli mahdollista kierrättää myös kalan, kalkkunan ja kanan rasvoja kinkkurasvojen lisäksi. Arviolta lähes 240 000 kotitaloutta osallistui rasvojen keräämiseen. Kerätyn rasvan määrä laski, mutta osallistuneiden kotitalouksien arvioitu määrä kasvoi. Lihatiedotuksesta kerrotaan, että pienemmät, luuttomat kinkut ovat joka vuosi suositumpia. Lisäksi koronalla on mahdollisesti ollut vaikutusta kinkun kokoon, kun joulua vietettiin pienemmässä piirissä. Rasvaa per kotitalous kertyi näin ollen myös vähemmän. Koko Suomen keräyssaaliista valmistetulla Neste MY uusiutuvalla dieselillä henkilöautolla voisi ajaa jopa 17 kertaa maapallon ympäri.

Yritysten on löydettävä uusia ratkaisuja rajallisten luonnonvarojen uudelleenkäyttöön ja vähemmästä on pystyttävä tuottamaan enemmän. Orgaaniset raaka-aineet on kyettävä hyödyntämään luomalla niistä uusia tuotteita ja Kinkkutempun ideologia on juuri Honkajoki konsernin liiketoiminnan ja strategian ytimessä: luodaan hyvinvointia ja kasvua kierrättämällä.

Ota yhteyttä!

Vastaamme mielellämme toimintaamme, palveluitamme ja tuotteitamme koskeviin kysymyksiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Ota yhteyttä