fbpx

Elinkaariarviointi ja hiilijalanjälki lisää läpinäkyvyyttä osa 1.

Honkajoki Oy:n liiketoiminnan suurin vaikutus ulottuu selkeästi ympäristöön. Ympäristövastuullisuus on liiketoiminnan tärkeimpiä kulmakiviä ja olennainen osa ydin liiketoimintaamme. Pyrimme vastuullisuudessa olemaan aina askeleen edellä ja asetamme tavoitteemme sen mukaisesti. Otamme vastaan teurastamoilta sivutuotteet ja pyrimme jalostamaan niistä vastuullisesti, kiertotalouden periaatteiden mukaisesti, korkealaatuisia tuotteita eri teollisuuden alojen käyttöön. Tavoitteenamme on kaikessa toiminnassa pyrkiä tavoitteellisesti kohti hiilineutraalia tuotantoa ja lopputuotteita.

Julkisessa keskustelussa on ollut viime vuosina paljon esillä yritysten ja teollisuuden toimijoiden aiheuttamat päästöt ja niistä muodostuva hiilijalanjälki. Syksyllä 2019 asetimme strategisen tavoitteen vastuullisuustyöllemme, jonka tavoitteena oli luoda kokonaisvaltainen näkemys Honkajoki Oy:n lopputuotteiden tuotannon ympäristövaikutuksista. Sovimme askelmerkeistä, joiden mukaan ensimmäisessä vaiheessa tavoitteenamme oli laskea omasta tuotannostamme aiheutuva hiilijalanjälki ja tunnistaneet tuotantomme suurimmat päästöjen aiheuttajat. Energiankulutus on merkittävin kasvihuonekaasupäästöjen lähde Honkajoki-konsernin tuotannossa.

Ensimmäiset hiilijalanjälkitulokset kokonaisuudessaan ovat luettavissa vuoden 2019 Vastuullisuusraportistamme.

Honkajoki-konsernin suurin osa kasvihuonekaasupäästöistä muodostuu energiankulutuksesta, mikä kattaa lähes 80% kaikista tuotannosta aiheutuvista kasvihuonekaasupäästöistä. Valmistusprosessin energiankulutuksen optimointi tuotteiden ympäristövaikutusten vähentämiseksi on äärimmäisen tärkeää ja teemme jatkuvasti toimia mm. energiatehokkuuden parantamiseksi. Tutkimusten mukaan vähemmän energiaintensiivisten ja ympäristö kuormittavien raaka-aineiden valinta vähentää ympäristövaikutuksia merkittävästi. Näitä vaihtoehtoja tullaan punnitsemaan huolellisesti strategiatasolla.

Kuljetuksesta aiheutuvat päästöt ovat toiseksi suurin päästölähde Honkajoki-konsernin toiminnassa. Materiaalien kuljetuksesta aiheutuvat päästöt sidotaan kuljetettujen materiaalien massaan ja kuljetusmatkaan. Suurimmat päästöt syntyvät materiaalien kuljetuksesta käsittelypaikkaan. Tuotannossa tarvittavien muiden materiaalien osuus on hyvin vähäinen kokonaisuuteen peilattuna. Kaiken kaikkiaan liikenteen vaikutukset ovat vähäisiä kokonaisuuteen verrattuna.

Pakkausmateriaalien osuus biomassan käsittelystä on kolmanneksi suurin ympäristöpäästöissä. Suursäkeillä on suurin (75%) vaikutus pakkauspäästöihin. Muiden materiaalivirtojen osuus näyttää olevan vähäinen.

Voit lukea lisää tuotannon kasvihuonekaasupäästöistä vastuullisuusraportistamme. Lataa raportti tästä!

Ota yhteyttä!

Vastaamme mielellämme toimintaamme, palveluitamme ja tuotteitamme koskeviin kysymyksiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Ota yhteyttä