fbpx

Uusi keräilyhinnasto astuu voimaan 1.8.2020

Nopea ja asiallinen toiminta on tärkeää tautien ehkäisyssä ja eläinten terveyden edistämisessä. Olemme vuosien saatossa panostaneet paljon keräilyn tehostamiseen ja täsmälliseen toimintaan. Valtio on taloudellisesti tukenut keräilyä sen toteuttamiseksi niin, että tuottajien maksama hinta on kohtuullinen.
Raatokeräily muodostuu monista osista. Kaikkiin on tullut kustannusnousuja vuosien myötä, joita ei ole siirretty hintoihin. Esimerkiksi kuljetuskustannukset ovat nousseet 10 vuoden aikana lähes 10 %. Vuoden 2020 alusta voimaan astui ylimääräinen polttoainevero, joka myös nostaa kuljetuskustannuksiamme. Laitoskustannukset ovat kohonneet merkittävästi mm. energia- ja palkka-kustannusten nousun myötä. Sama kustannuskehitys koskee myös Luokan 1 lihaluujauhon hävitystä. Valtion maksama avustus vuonna 2020 on vuoden 2019 tasolla.

Vaikka teemme jatkuvasti työtä logistiikan kehittämiseksi ja prosessiemme hiomiseksi, joudumme korottamaan tuottajan maksamaa raatokeräilyn hintaa 1.8. 2020 alkaen. Olemme pyrkineet pitämään korotukset kohtuullisina.

Lisätietoa aiheesta ja päivitetty hinnasto löytyy täältä

Honkajoki Oy
Arto Räikkönen
Logistiikkapäällikkö
0400 742 874
arto.raikkonen@honkajokioy.fi

 

Contact us

We are glad to help you with your questions about our products. Fill in the form and we'll be in contact with you as soon as possible.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Contact Us