fbpx

Honkajoki käsitteli 185 000 kotitalouden kinkkurasvat

Kolmatta kertaa järjestetty Kinkkutemppu keräsi jälleen ennätysmäärän suomalaisia kierrättämään joulukinkkujen paistinrasvoja. Joulusta loppiaiseen käynnissä olleeseen kampanjaan osallistui yhteensä 185 000 kotitaloutta, mikä on 40 000 enemmän kuin edeltävänä vuonna. Se on myös 13 % kaikista Suomen kotitalouksista.

Honkajoki-konsernilla on merkittävä rooli näiden paistinrasvojen palauttamisessa takaisin yhteiskunnan käyttöön, sillä kaikki Kinkkutempussa kerätyt rasvat tuodaan Honkajoen tuotantolaitoksille käsiteltäviksi. Täällä ne puhdistetaan ja niistä jalostetaan korkealaatuisia raaka-aineita uusiutuvan dieselin valmistukseen Nesteelle. Vuoden 2018 Kinkkutempussa kierrätettiin paistinrasvaa yhteensä noin 47 610 kiloa. Siitä tuotetulla polttoainemäärällä voisi ajaa lähes 18 kertaa maapallon ympäri.

Jätteitä ja tähteitä hyödyntävällä uusiutuvalla dieselillä on jopa 90 % pienempi hiilijalanjälki kuin fossiilisella dieselillä. Ilman Honkajoki Oy:n jalostustyötä paistinrasvat jäisivät hyödyntämättömäksi luonnonvaraksi, eikä niistä saataisi valmistettua uusiutuvaa polttoainetta.

 

Lisätietoa Kinkkutempusta

Kinkkutemppu on Kemianteollisuuden aloitteesta syntynyt yhteisprojekti ja kiertotaloutta edistävä kampanja, jossa kotitaloudet voivat palauttaa kinkunpaistosta yli jääneet rasvat kierrätyspisteille. Kampanjan tavoitteena on saada mukaan 300 000 suomalaista kotitaloutta. Lue lisää kampanjasta: https://www.kinkkutemppu.com

 

Ota yhteyttä!

Vastaamme mielellämme toimintaamme, palveluitamme ja tuotteitamme koskeviin kysymyksiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Ota yhteyttä