fbpx

Honkajoki Oy aloittaa Poultry Protein -jauhon viennin Etelä-Afrikkaan ja Thaimaahan

Honkajoki Oy on saanut Poultry Protein -jauholle Etelä-Afrikan ja Thaimaan viranomaisten myöntämät tuontiluvat. Syksyllä 2017 tuontilupa myönnettiin Porcine Protein -jauholle, joka on avannut kohdemaissa markkinoita myös muille yrityksen tuotteille.

”Kiinnostus Honkajoen tuotteita kohtaan on kasvanut Porcine Protein -jauhon viennin aloittamisen myötä, ja kohdemaissa olevien asiakkaiden tiedustelut ovat rohkaisseet meitä hakemaan lupia myös Poultry Protein -jauhon viennille. Voisi sanoa, että meidät tunnetaan maailmalla puhtaista jauhoistamme”, kertoo Honkajoki Oy:n kehityspäällikkö Reetta Nevala.

Loppuvuonna 2017 Honkajoki Oy otti käytttöön uuden siipikarjalinjaston, joka keskittyy broilerituotannossa syntyvien sivutuotteiden jatkokäsittelyyn ja joka vastaa kapasiteetiltaan koko Suomen broilerituotannosta syntyvien sivutuotteiden määrää. Uusi linjasto auttaa yritystä sekä kasvattamaan ja ylläpitämään broilerituotteiden kestävää arvoa, että parantamaan omaa asemaansa ulkomailla.

”Saamme jatkuvasti paljon kyselyjä ympäri maailmaa ja olemme kohdentaneet vientiä niille markkinoille, joilla uskomme potentiaalin olevan suurinta. Uusi tuotantolinja toi meille runsaasti lisäkapasiteettia sekä mahdollisuuksia avata uusia markkina-alueita ja vastata paremmin myös kansainväliseen kiinnostukseen. Poultry Protein -tuotannostamme odotetaan menevän kansainvälisille markkinoille noin kaksi kolmasosaa”, kertoo Nevala.

Siipikarjan sivutuotteista valmistettua eläinvalkuaista käytetään muun muassa ravintorikkaana raaka-aineena esimerkiksi  lemmikki- ja kalanrehuteollisuudessa. Erityisesti Honkajoki Oy:n pohjoismainen käsittelyprosessi, puhtaat raaka-aineet ja laadukas tuote ovat herättäneet suurta kiinnostusta potentiaalisten asiakkaiden keskuudessa. Lisäksi yrityksen edellä kiirinyt hyvä maine on auttanut yritystä saamaan tukevan jalansijan kohdemaiden markkinoilla.

 

Lisätiedot: Reetta Nevala, puh. 040 554 0857, reetta.nevala@honkajokioy.fi

 

Tutustu eläinvalkuaistuotteisiimme:

Ota yhteyttä!

Vastaamme mielellämme toimintaamme, palveluitamme ja tuotteitamme koskeviin kysymyksiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Ota yhteyttä