fbpx

Honkajoki Oy jalostaa eläinperäisistä sivutuotteista korkealaatuisia raaka-aineita teollisuuteen

Honkajoki Oy on Suomen johtava eläinperäisten sivutuotteiden käsittelijä ja jatkojalostaja. Valmistamme suomalaisilla maatiloilla, teurastamoilla ja lihanleikkaamoilla syntyneistä lihateollisuuden sivutuotteista puhtaita, korkealaatuisia ja turvallisia raaka-aineita eri teollisuudenaloilla työskenteleville asiakkaillemme. Tuotteitamme käytetään raaka-aineina esimerkiksi eläinten ruoissa ja rehuissa, biopolttoaineissa ja energiateollisuudessa. PAP-tuotteitamme viedään Eurooppaan, Aasiaan, Afrikkaan ja Venäjälle.

Vastuullisuus on liiketoimintamme kulmakivi, mikä näkyy toiminnassamme ennen kaikkea kolmella tavalla: huolehdimme ympäristömme hyvinvoinnista, tehostamme resurssien kierrättämistä kiertotalouden mukaisesti ja toimimme eettisesti kaikilla liiketoimintamme alueilla. Eläinperäiset sivutuotteet sisältävät runsaasti arvokkaita ravinteita, joilla on korkea kysyntä teollisuudessa. Tehtävämme on edistää niiden hyödyntämistä ja varmistaa, että ne pysyvät luonnon kiertokulussa ja yhteiskunnan hyötykäytössä mahdollisimman pitkään, mahdollisimman pienellä hukalla ja mahdollisimman ympäristöystävällisesti.

 

 

Puhtaita ja korkealaatuisia tuotteita suomalaisista raaka-aineista

Käytämme tuotannossamme ainoastaan suomalaisilta tuottajilta peräisin olevia orgaanisia raaka-aineita. Niiden tuotantoa ohjaavat maailman tiukimmat standardit ja lait, ja koko tuotantoketju maatilalta lähtien on huolellisesti dokumentoitu. Siksi tiedämme tarkalleen, mistä raaka-aineemme ovat peräisin ja millaisissa olosuhteissa ne on tuotettu. Eläinten hoidossa on myös käytetty mahdollisimman vähän antibiootteja, ja broilerien hoidossa niitä ei ole käytetty lainkaan.

Nopeat kuljetukset, tehokkaat kilometrit ja hyvä kuljetuskalusto varmistavat, että raaka-aineet käsitellään hygieenisesti ja niiden laatu pysyy korkeana. Raaka-aineiden kuljetukset suunnitellaan liiketoimintamme omiin tarpeisiin kehitetyllä HELOS-ohjelmistolla, joka ottaa vastaan raaka-aineiden kuljetustilaukset reaaliajassa ja optimoi reittien kilometrit niiden perusteella.

Tuotannossa raaka-aineita käsitellään tarkasti määriteltyjen toimintamallien ja laatuvaatimusten mukaisesti. Jokaisen myyntierän laatu arvioidaan ennen asiakkaalle toimittamista, eikä mikään tuote lähde tehtaaltamme asiakkaalle ilman laadunvalvonnan hyväksyntää. Asiakkaamme saavat vain tuotteita, jotka ovat 100 % puhtaita ja orgaanisia sekä energiatehokkaasti ja ympäristöä kunnioittaen valmistettuja.

 

Resurssiviisas Honkajoki®-konsepti pohjautuu kiertotaloudelle

Yli 50 vuoden kokemuksemme ja kehitystyömme kiteytyy Honkajoki®-konseptiin, joka on tänä päivänä yksi maailman tehokkaimmista, vastuullisimmista ja resurssiviisaimmista eläinperäisten raaka-aineiden jalostusmalleista. Teknisten innovaatioiden ansiosta voimme jalostaa kaiken meille saapuvan orgaanisen aineksen siten, että ne voidaan hyödyntää joko tuotteidemme valmistuksessa tai omassa energiantuotannossamme. Tuotannossa syntyvällä lauhdelämpöenergialla lämmitetään lähialueen kasvihuoneita ympäri vuoden. Jätevedet puhdistamme omassa puhdistamossamme.

Tavaramerkin rekisteröinti suojelee konseptin materiaalista ja immateriaalista sisältlöä väärinkäytöltä ja rikkomuksilta, mikä tuo lisäarvoa liiketoiminnallemme ja vahvistaa asemaamme markkinoilla. Olemme paketoineet kiertotalouskonseptimme tietotaidon kokonaisuudeksi, jota viemme kehittyvissä valtioissa toimiville yrityksille. Konsepti on sovellettavissa monenlaiseen toimintaympäristöön ja muunneltavissa raaka-aine- ja sivutuotevirtojen mukaan, joten se tarjoaa energia- ja kustannustehokkaan vaihtoehdon haastaviinkin olosuhteisiin. Konsepti kiinnostaakin toimijoita etenkin Aasian ja Afrikan alueilla, joissa energiantuotantojärjestelmät ovat epäluotettavia ja infrastruktuuri keskeneräinen.

 

 

Yhteiskuntavastuu on merkittävä osa liiketoimintaamme

Lihankulutus on voimakkaassa kasvussa etenkin valtioissa, joissa elintaso nousee jatkuvasti. Samaan aikaan tiukentuvat standardit määrittelevät yhä suuremman osuuden eläimestä sivutuotteiksi. Eläinperäisiä sivutuotteita tulee siis muodostumaan maailmalla yhä enenevässä määrin, mutta niiden potentiaali teollisuuden raaka-aineina on vielä suurelta osin hyödyntämättä etenkin kehittyvissä maissa.

Sivutuotteet on kuitenkin mahdollista kierrättää 100 %, ja tehtävämme onkin edistää niiden jalostamista ja hyödyntämistä maailmanlaajuisesti. Sivutuotteiden tehokkaampi käyttö paitsi parantaisi lihateollisuuden ja maatalouden kestävää tuottavuutta, myös vähentäisi uusien hyödykkeiden tuotannosta koituvia ilmastopäästöjä ja ehkäisisi eläinepidemioiden leviämistä. Se myös edistäisi uusiutuvien luonnonvarojen käyttöä, mikä taas ehkäisisi resurssien ylikulutusta.

Olemme sitoutuneet kehittämään konseptimme ympäristöystävällisyyttä, skaalautuvuutta ja energiatehokkuutta entisestään sekä etsimään eläinperäisille sivutuotteille jatkuvasti uusia jatkojalostusmahdollisuuksia, joiden avulla voimme kierrättää resursseja vieläkin tehokkaammin. Teemme tiivistä yhteistyötä eri tutkimuslaitosten kanssa löytääksemme uusia ratkaisuja ja menetelmiä, ja osallistumme aktiivisesti projekteihin, joiden tavoitteena on tutkia ja kehittää kiertotalouden ja agroekologian toimintamalleja.

 

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Ota yhteyttä!

Vastaamme mielellämme toimintaamme, palveluitamme ja tuotteitamme koskeviin kysymyksiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Ota yhteyttä