fbpx

Kinkkutemppu innostaa jälleen kierrättämään joulun paistinrasvoja!

Joka joulu Suomessa syödään noin 7 miljoonaa kiloa kinkkua. Siitä syntyy huikea määrä rasvaa, joka viemäriin kaadettuna voi aiheuttaa mittavia vahinkoja viemäriverkostolle ja ennen kaikkea, tuhlaisimme kallisarvoisia resursseja ja raaka-aineita jotka on mahdollista hyödyntää.

Kinkkutemppu järjestetään jo viidettä vuotta peräkkäin. Tänä vuonna tavoitteena on saada mukaan neljännesmiljoona kotitaloutta!

Jouluruokien paistinrasvat tulee toimittaa keräyspisteisiin kartonkirasiaan, kuten vaikkapa tyhjään maitotölkkiin pakattuna. Muovi-, lasi- tai metallipurkit eivät sovellu rasvan keräykseen. Tämän jälkeen keräysastiat kuljetetaan Honkajoen tehtaalle prosessoitavaksi. Kun diesel valmistetaan jätteistä ja tähteistä, on se myös ilmastolle ystävällisempää. Jätteistä ja tähteistä tuotetulla Neste MY uusiutuvalla dieselillä on jopa 90 % pienempi CO2-jalanjälki kuin fossiilisella dieselillä. Neste MY uusiutuvan dieselin raaka-aineiden ei tarvitse olla peräisin kinkusta, vaan kaikki eläin- ja kasvisperäinen rasvajäte kelpaa. Joten jos aiot paistaa tänä jouluna kinkun, kalkkunan, kalan tai jotain muuta, tule mukaan Kinkkutemppuun!

Ympäri Suomen sijoitettuja keräyspisteitä löytyy kaikkien K-Citymarketien ja lukuisten muiden K-ruokakauppojen yhteydestä, valituilta Neste- ja Neste K-asemilta sekä joidenkin kuntien jätelaitosten kierrätyspisteiltä. Tänä vuonna on ennätykselliset 349 keräyspistettä! Keräyspisteet avautuvat 18.12.2020, ja keräys päättyy 8.1.2021. Tarkat keräyspisteiden sijainnit löytyvät osoitteesta kinkkutemppu.com.

Viime vuoden ennätys on tehty rikottavaksi! Kinkkutemppu onnistui 197 000 kotitalouden voimin keräämään huimat 58 500 kiloa rasvajätettä. Tänä vuonna tavoitteena on saada mukaan jopa 250 000 kotitaloutta. Olethan Sinäkin mukana?

 

 

Kiertotalous on yhteinen ponnistus – Kinkkutemppu tuo yhteen 15 eri toimijaa

Suomalainen kiertotalousosaaminen on maailman kärkeä, ja Kinkkutemppu on laajuudeltaan poikkeuksellinen hanke maailmankin mittakaavassa. Kinkkutemppu toteutetaan 15 eri toimijan yhteishankkeena: mukana on pieniä ja suuria toimijoita eri toimialoilta ja yhteiskunnan sektoreilta. Kampanjan monivuotinen suosio onkin hieno esimerkki suomalaisesta kiertotalousosaamisesta, jossa uudenlaiset kumppanuudet ja yhteistyö ovat tärkeässä roolissa.

Ota yhteyttä!

Vastaamme mielellämme toimintaamme, palveluitamme ja tuotteitamme koskeviin kysymyksiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Ota yhteyttä