fbpx

LEHDISTÖTIEDOTE: Honkajoki Oy investoi: uusi tuotantolinja tuo myös työllisyysvaikutuksia

Eläinperäisiä raaka-aineita luonnon kiertokulkuun palauttava Honkajoki Oy investoi uusiin tuotantolinjoihin ja modernisoi nykyisiä linjoja Honkajoella. Rakennushanke on suuruudeltaan noin 10 miljoonaa euroa. Hanke koostuu kolmesta linjasta ja SHS-kuivaimesta. Investoinnin myötä Honkajoen kapasiteetti kasvaa yli 50 %.

-Investointi on Honkajoki Oy:lle erittäin merkittävä. Raaka-aineiden määrät ovat kasvaneet, eivätkä ne enää sovi nykyisiin linjoihimme. Investoinnilla vastaamme EU:n sivutuoteasetuksen asettamiin vaatimuksiin ja turvaamme Honkajoki Oy:n liiketoiminnan kehittymisen kasvavassa vienti- ja lemmikkieläinruokamarkkinassa. Kiertotalousajattelu toteutuu uudistuksessa erityisen hyvin, koska uudet linjat pystyvät mukautumaan asiakkaan tarpeisiin vielä paremmin eli pystymme hyödyntämään raaka-aineen entistä tehokkaammin. Samalla saamme prosessista kannattavamman, kertoo Honkajoki Oy:n toimitusjohtaja Kari Valkosalo.

Rakennushanke etenee vaiheittain siten, että ensimmäisenä valmistuva SHS-kuivain otetaan käyttöön marraskuussa 2016. Kuivain edustaa alalla täysin ainutlaatuista kuivaustekniikkaa, joka perustuu tulistetun höyryn käyttöön kuivauksessa, mikä takaa paremman lopputuotteen laadun. – Tekniikkaa on aiemmin käytetty muun muassa elintarviketeollisuudessa, mutta nyt tuomme sen meidän alallemme. Haluamme kehittyä jatkuvasti eteenpäin ja tämä on yksi hyvä osoitus siitä, kuvailee Valkosalo. Muut tuotantolinjat valmistuvat asteittain kesään 2017 mennessä.

Henkilöstön tarve kasvaa

Valkosalo arvioi, että tuotantolaitoksen valmistumisen myötä henkilöstömäärä tulee lisääntymään Honkajoki Oy:ssä noin kymmenellä hengellä. Alan koulutusta Suomessa ei ole, joten yritys panostaa työssäoppimiseen ja osaamisen jakamiseen.

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Kari Valkosalo, Honkajoki Oy, puh. 010 834 6417 tai kari.valkosalo@honkajokioy.fi

Honkajoki Oy on eläinperäisiä raaka-aineita luonnon kiertokulkuun palauttava kierrätyslaitos. Se noutaa ja jalostaa kuolleita eläimiä ja elintarviketeollisuuden sivutuotteita. Jalostuksen tuloksena saadaan lannoitteita, rehua ja energiaa. Honkajoki Oy on perustettu vuonna 1967 ja sen omistaa HKScan (50%) ja Atria Oyj (50%). Honkajoki-konserniin kuuluu tytäryhtiö Findest Protein Oy. Honkajoki-konsernissa työskentelee n. 80 oman alansa ammattilaista. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli noin 28 M€.

Ota yhteyttä!

Vastaamme mielellämme toimintaamme, palveluitamme ja tuotteitamme koskeviin kysymyksiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Ota yhteyttä