fbpx

TIEDOTE: Honkajoki Oy avaa uuden tehtaan

Honkajoki Oy avaa uuden, täysin automatisoidun tehtaan Honkajoelle. Laitoksen valmistumista juhlistettiin Avointen ovien päivänä maanantaina 22.10.2013, jolloin kiinnostuneet pääsivät tutustumaan uusiin tiloihin. Laitoksessa tehdään tällä hetkellä koeajoja, ja lopullisesti se otetaan käyttöön joulukuussa.

Tehdasinvestoinnin arvo on 8,5 miljoonaa euroa. Lisäksi investoitiin 1,5 miljoonaa euroa prosessikaasujen käsittelyjärjestelmään. Uuden tuotantolaitoksen kapasiteetti on 8 tonnia/tunti – laitos käsittelee rekkakuormallisen materiaalia kolmessa tunnissa. Pinta-alaltaan tehdas on 1500 m² eli noin nelinkertainen aiempaan verrattuna.

Uuden prosessikaasujen järjestelmän myötä prosessikaasut saadaan talteen vielä aiempaa tarkemmin: ne kerätään myös laitoksen huonetiloista. Ilma pestään ja ohjataan biosuodattimen läpi, jolloin ilmasta saadaan poistettua hajut hyvin tehokkaasti.

– Tehtaamme toiminta on tähän astikin ollut varmaa ja virheetöntä, mutta uuteen tuotantolaitokseen siirryttäessä virhemahdollisuudet ovat vielä aiempaakin harvemmassa, sanoo toimitusjohtaja Kari Valkosalo. – Seuraava kehityshankkeemme on uusi siipikarjalinja, jonka suunnittelu on jo käynnistetty.

Ota yhteyttä!

Vastaamme mielellämme toimintaamme, palveluitamme ja tuotteitamme koskeviin kysymyksiisi.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Ota yhteyttä