fbpx

Meat and Bone Meal

Luokan 2 lihaluujauho, luomulannoitteen raaka-aine.

Lihaluujauhon lannoituskäyttö on agroekologisesti järkevää ravinteiden kierrätystä, jossa ruokajärjestelmän sivuravinnevirta saadaan palautettua viljelykasvien tuotantoon. Lihaluujauho ei ole ainoastaan ravinnepitoinen lannoitekomponentti, sillä se lisää myös maaperän pieneliöstön toimintaa ja toimii samalla maanparannusaineena

Luokan 2 lihaluujauho sisältää tyypillisesti 8-9% typpeä, 5-6% fosforia, 12-13% kalsiumia ja noin 50% orgaanisia yhdisteitä. Se sisältää myös monia kasveille tärkeitä hivenaineita.

Lihaluujauhon alhainen C/N-suhde (3-4) on edullinen mikrobiologisen typen mineralisoitumisen kannalta ja se edesauttaa maaperän typpivarojen vapautumista kasvien saataville. Osa typestä on nopeasti hyödynnettävässä liukoisessa ammoniummuodossa auttamassa kasvien kasvuun lähtöä.

Lannoitefosforin fossiiliset varannot ovat maailmassa rajalliset, ja on tärkeää voida palauttaa eläinperäisten sivutuotteiden fosfori maatalouden ravinnekiertoon. Lihaluujauhon fosfori on suurimmaksi osaksi sidottuna kalsiumfosfaatteihin, osa on orgaanisessa muodossa. Tässä koostumuksessa fosfori säilyy maassa käyttökelpoisena useiden vuosien ajan ja hitaampi vapautuminen kasvien käyttöön auttaa ehkäisemään käyttämättömien ravinteiden valumista vesistöihin.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä
Tuotetiedot
Typpi 8-9 %
Fosfori 5-6 %
Kalsium 12-13 %
Orgaaniset yhdisteet n. 50 %
Pakkaus

~ 1,5m³ suursäkki ”big bag”

Tutustu myös näihin

Meat and Bone Meal

Luokan 2 lihaluujauho, luomulannoitteen raaka-aine.

Typpi 8-9 %
Fosfori 5-6 %
Kalsium 12-13 %
Orgaaniset yhdisteet n. 50 %

Yksilöidyt tuotteet

Asiakkaidemme yksilöllisten tarpeiden mukaan valmistettavat tuotteet.

Kiinnostuitko tuotteistamme?

Alla olevalla lomakkeella voit ottaa meihin yhteyttä ja tilata samalla sinua kiinnostavat esitteet sähköisenä versiona sähköpostiisi. Lähetämme esitteet sinulle mahdollisimman pian.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.
Ota yhteyttä