Lannoitteiden raaka-aineet

Tuotamme kiertotalousraaka-aineita laadukkaiden ja vastuullisten luomulannoitteiden valmistukseen. Tuotteesta riippuen saadaan aikaan joko nopea tai pitkäaikainen kasvien lannoitusvaikutus.

Tuotteet

Höyhenjauho

Typpirikas kiertotalousraaka-aine vastuullisen luomulannoitteen valmistukseen. Typpipitoisuus n. 13,5 %. Höyhenjauhon raaka-aineena on laadukas kotimainen broiler- ja kalkkunatuotannon höyhen.

PAKKAUS

Suursäkki (~ 1,5 m³), noin 1300 kg

Tutustu tuotteeseenHöyhenjauho

Lihaluujauho, lk 2

Lihaluujauho luomulannoitteen raaka-aineeksi, ei suoramyyntiin. Sisältää sian, siipikarjan ja naudan sivutuotteita.
Edistää maaperän pieneliöstön toimintaa maanparannusaineena. Sisältää tyypillisesti 8–9 % typpeä, 5–6 % fosforia, 12–13 % kalsiumia sekä kasveille tärkeitä hivenaineita. Alhainen hiilen ja typen suhde on edullinen mikrobiologisen typen mineralisoitumisen kannalta ja edesauttaa maaperän typpivarojen vapautumista kasvien saataville.
Lannoitefosforin varannot ovat maailmassa rajalliset, joten lihaluujauhon lannoitekäyttö edistää fosforin kiertoa elintarvikeketjussa. Fosfori on pääosin orgaanisessa muodossa, mikä edistää tasaista vapautumista kasvien käyttöön. Hitaampi vapautuminen auttaa ehkäisemään käyttämättömien ravinteiden valumista vesistöihin.

PAKKAUS

Suursäkki (~ 1,5 m³)

Tutustu tuotteeseenLihaluujauho, lk 2

Verijauho

Typpirikas kiertotalousraaka-aine vastuullisen luomulannoitteen valmistukseen. Typpipitoisuus 14,5 %. Verijauhon raaka-aineena on laadukas kotimaisen broiler- ja sianlihatuotannon veri.

PAKKAUS

Suursäkki (~ 1,5 m³)

Tutustu tuotteeseenVerijauho