Proteiini­jauhot eläinruokien raaka-aineeksi

Tuottamamme siipikarjajauho, höyhenjauho, verijauho ja sikajauho sopivat proteiinin lähteeksi kiertotaloutta edistäviin lemmikkien ruokiin ja eläinrehuihin.

Tuotteet

Kiertotaloutta edistävää laadukasta proteiinia ruokintaan

Honkajoki Oy jalostaa elintarvikelaitosten elintarvikekäyttöön hyväksyttyjen eläinten sivuvirroista proteiinijauhoa, joka on vastuullinen valinta eläinten ruokintaan.

Osana lemmikkien ravintona

Proteiinijauho laadukkaista sivuvirroista on vastuullinen valinta lemmikkien ruokien koostamisessa. Eläinperäinen ravinto on koirille ja kissoille luontaista ja sen aminohappokoostumus vastaa lemmikkien tarpeita erinomaisesti.

Vastuullinen valinta rehuihin

Proteiinijauho korvaa eläinten rehuissa mm. tuontisoijaa, ja se on kiertotalouden tuotteena hiilijalanjäljen osalta erittäin kilpailukykyinen valkuaislähde. Eläinperäiset proteiinituotteet korvaavat osin myös neitseellisen fosforin käyttöä.

Ratkaisut kalanrehuun

Kiertotaloustuotteista löytyy laadukkaita proteiinilähteitä vastuullisen kalanrehun koostamiseen. Höyhenjauhon fosforipitoisuus on erityisen matala.

Siipikarjajauho

Elintarvikkeeksi hyväksyttyjen tuotteiden sivuvirroista jalostettu proteiinijauho. Raaka-aine on peräisin kotimaisesta siipikarjan tuotannosta.

TUOTETIEDOT, tyypillinen koostumus

Proteiini 69 %
Rasva 11 %
Tuhka 16 %
Kosteus <6 %

PAKKAUS

Suursäkki (~ 1,5 m³), noin 1300 kg

Tutustu tuotteeseenSiipikarjajauho

Sikajauho

Elintarvikkeeksi hyväksyttyjen tuotteiden sivuvirroista jalostettu proteiinijauho. Raaka-aine on peräisin kotimaisesta sianlihan tuotantoketjusta. Tuotteen hiilijalanjälki on hyvin kilpailukykyinen neitseellisiin raaka-aineisiin verrattuna. Erinomainen valkuaisen lähde kattavalla aminohappokoostumuksella. Vähentää neitseellisen valkuaisen ja mineraalifosforin käyttötarvetta siipikarjan rehuissa.

TUOTETIEDOT, tyypillinen koostumus

Proteiini 54 %
Rasva 15 %
Tuhka 22 %
Kosteus < 6 %

PAKKAUS

Suursäkki (~ 1,5 m³), noin 1400 kg

Tutustu tuotteeseenSikajauho

Höyhenjauho

Erittäin proteiinipitoinen ja hyvin sulava fysikaalisesti käsitelty höyhenjauho. Vastuullinen proteiinilähde, joka tehostaa siipikarjatuotannon kokonaisvaltaista hyödyntämistä. Fysikaalinen hydrolysointiprosessi tekee valkuaisesta erinomaisesti imeytyvän; pepsiinisulavuus on tuotteessa yli
80 %. Erittäin alhainen tuhka- ja fosforipitoisuus. Höyhenjauhon raaka-aineena on laadukas kotimainen broiler- ja kalkkunahöyhen.

TUOTETIEDOT, tyypillinen koostumus

Proteiini 85 %
Rasva 7 %
Tuhka 3 %
Kosteus 7 %

PAKKAUS

Suursäkki (~ 1,5m³), noin 1300 kg

Tutustu tuotteeseenHöyhenjauho

Verijauho

Elintarvikkeeksi hyväksyttyjen tuotteiden sivuvirroista jalostettu proteiinijauho. Korkea valkuaispitoisuus ja matala tuhka- ja fosforipitoisuus. Aminohapoissa on runsaasti hyvin sulavaa lysiiniä, histidiiniä ja leusiinia. Raaka-aine on peräisin kotimaisesta sian ja broilerin tuotannosta (sekoitus).

TUOTETIEDOT, tyypillinen koostumus

Proteiini 90 %
Rasva 1 %
Kosteus < 6 %
Tuhka 1 %

PAKKAUS

Suursäkki (~ 1,5 m³)

Tutustu tuotteeseenVerijauho

Kiertotaloutta parempaan huomiseen

Miksi kiertotalous on tärkeää?

Luonnonvarojen rajallisuus ja väestönkasvu ovat aikamme merkittävimpiä haasteita. Haluamme omalta osaltamme auttaa elintarviketuotannon toimijoita hyödyntämään kiertotalouden mahdollisuuksia, jotka varmistavat ravinteiden kierrättämisen ja resurssien käytön maksimaalisesti menettämättä arvokkaita ravinteita.