Milla Hakari, Talouspäällikkö

Ensimmäiset tunnelmat 100 päivästä? 

Sataan päivään mahtuu jo monenlaisia tunnelmia. Töiden alkaessa fiilis oli hieno. Etenkin uusilta työkavereilta saamani lämmin vastaanotto tuntui mukavalta – tunsin itseni tervetulleeksi ja myös tarpeelliseksi. Sadassa päivässä on ehtinyt päästä hyvin kiinni jo arkiseen työntekoon ja niihin haasteisiinkin, mitä tehtäväkentällä on. Mukavimpia päiviä ovat olleet Honkajoen toimistolla tehdyt työpäivät, vaikka matka tekeekin näistä päivistä pitkiä. 

Kerro työnkuvastasi, mitä siinä on keskiössä? Mikä on pelipaikkasi Honkajoella? 

Vastaan talouden toiminnoista ja niiden kehittämisestä. Toimin taloustiimin esihenkilönä ja olen johtoryhmän jäsen. Tällä hetkellä ajankohtaisia asioita ovat Netvisor-järjestelmäprojektin loppuunsaattaminen myyntilaskutuksen osalta sekä kannattavuuslaskennan ja talousraportoinnin kehittäminen. Tärkeitä pelikavereita ovat johdon ja oman tiimin lisäksi myös logistiikkapuolen ihmiset sekä tilitoimistomme kirjanpitäjä. 

Kuvaa hieman omaa taustaasi ja ammatillista polkua? 

Ennen Honkajokea minulle on kertynyt kokemusta controller-tehtävistä Patria-konsernista, Hankkijalta sekä energiayhtiö Loimuasta. Loimuassa pääsin laajasti kehittämään talouden toimintatapoja, prosesseja ja järjestelmiä. Siellä vahvistuikin tavoitteeni ottaa jossakin vaiheessa itselle vastuu koko yrityksen taloustoiminnoista. Honkajoella avautunut talouspäällikön tehtävä sopi hienosti ajatuksiini seuraavasta työtehtävästä. 

Miksi päädyit juuri Honkajoelle töihin? 

Honkajoella avautunut tehtävä sopi erittäin hyvin niihin ajatuksiini, joita minulla oli seuraavasta työtehtävästäni ja urani suunnasta. Honkajoen asema yhteiskunnan vastuullisuustoimijana ja kiertotalouden kehittäjänä lisäsivät myös vetovoimaa. Ja ilmeisesti olin myös hyvä ”match” tehtävään ja Honkajoen porukkaan! 

Mitä nykyisessä työssä voit ja haluat oppia? Miten näet henkilökohtaisen oppimispolun merkityksen? 

Uuden oppiminen on aina ollut minulle hyvin tärkeä motivaation lähde. Tässä työssä pääsen oppimaan jälleen lisää taloudesta ja sen ohjaamisesta, koska konsernin yritykset ovat itselleni uusia. Uskon, että myös esihenkilön roolissani tulen oppimaan paljon itsestäni, vuorovaikutuksesta sekä asioiden ja ihmisten johtamisesta. 

Mitä nykyisessä työssä haluat edistää? Mikä on tärkein kehittämisen kohde? 

Sisäisen laskennan määrittely ja tarvittavan raportointijärjestelmän käyttöönotto ovat tärkein tavoite. Mutta näen tarpeen kehittää myös muita talouden prosesseja keveyden ja virtaviivaisuuden suuntaan. Taloustiimin työllä on mahdollista luoda yritykselle enemmän lisäarvoa, ja toisaalta rutiinitöitä voidaan helpottaa hyödyntämällä IT-järjestelmien mahdollisuuksia. 

Mistä Honkajoen yrityskulttuurin erityispiirteestä pidät eniten? 

Honkajokisten luja sitoutuminen työtehtäviinsä on herättänyt minussa kunnioitusta. Tarvittaessa työ ja honkajokisuus ei jää työpaikalle päivän päätteeksi, vaan tilanteen niin vaatiessa ollaan joustavasti työkavereiden ja yhteistyökumppaneiden käytettävissä ja tukena. Olen arvostanut paljon myös sitä, että asioista puhutaan avoimesti – niin vahvuuksista kuin kehittämistarpeista. Meillä huolehditaan myös työkavereiden hyvinvoinnista ja jaksamisesta. 

Mitä sinulle tarkoittaa honkajokisuus? 

Honkajokisuus on luotettavuutta ja vastuullisuutta hyvin monesta eri näkökulmasta katsottuna. 

Mikä tuo sinulle merkityksellisyyden kokemusta työssäsi? 

Mukavinta on, kun pystyn omalla panoksellani helpottamaan etenemistä yhteisissä tavoitteissa. On hienoa, että oikeastaan heti alusta lähtien minuun on otettu yhteyttä ja kysytty näkemystä tai neuvoa monenlaisissa asioissa. 

Miltä alan ja työsi tulevaisuus näyttää? 

Elintarviketeollisuuden sivuvirtojen hyödyntäminen on todella keskeinen asia sekä ympäristön että taloudellisen vastuullisuuden näkökulmasta. Kotimaassa meidän tulee varmistaa, että pystymme käsittelemään kaikki sivuvirrat mahdollisimman tehokkaasti. GMM Finland Oy:n kautta viemme kiertotalouspuiston ja elintarvikesivuvirtojen käsittelyn konseptia maailmalle; kasvupotentiaali ja mahdollisuutemme viedä eteenpäin ruokatuotannon vastuullisuutta kansainvälisellä tasolla ovat suuret.